Sahabat Que 'Silent Readers'

Yang Di Pertuan Agong Yang Berjiwa Rakyat

2/17/2017 06:47:00 pm


Abe nak kongsikan, dalam gambar ni Tuanku Sultan mencemar duli melawat seorang pemuda OKU yang kudung tangannya. Sebelum meninggalkan rumah ni, Tuanku Sultan telah memeluk pemuda ni, dan selepas itu Tuanku telah menyediakan kepada keluarga ini sebuah rumah yang selesa .. Subhanallah...

Sultan yang amat2 menuruti pemerintahan Khilafah Islamiyah zaman kegemilangan Islam dahulu.. Sultan yang begitu zuhud, merendah diri, sentiasa berpenampilan sederhana, berjubah & berkopiah adalah pakaian harian baginda. Sultan yang sentiasa mencemar duli ke ceruk2 kampung menziarahi rakyat.

Ini lah Sultan yang mirip pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz Abad ke-21, baginda adalah Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V (Tuanku Muhammad Faris Petra) dan kini baginda ialah Yang Di Pertuan Agong Malaysia.

ALLAHU AKHBAR...

You Might Also Like

1 comments

  1. Tugas agong selamatkan rakyat daripada ditindas NAJIB baru layak di gelar khalifah

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad