Sahabat Que 'Silent Readers'

Filem Pendek Tahun Baharu Cina 2017 | Tenaga Nasional Berhad

2/01/2017 01:03:00 pm


Abe nak ucapkan Selamat menyambut Tahun Baru Cina kepada korang, semua reader blog Abe yang berbangsa cina. Sini Abe kongsikan dengan korang sebuah Filem Pendek daripada TNB khas untuk Tahun Baharu Cina 2017 ni. Penuh mesej yang mendalam tersurat & tersirat. Korang kena tengok sampai habis tau


Kan Abe dah cakap tadi, iklan terbaru dari TNB ni penuh dengan mesej yang tersurat dan tersirat. Apa yang penting dalam sesebuah hubungan kekeluargaan ialah kerjasama dan tolak ansur. Kena ubah sikap untuk buatkan semua orang gembira dan harmoni. Kebahagiaan dan keharmonian sebuah keluarga itu terjalin apabila semuanya bersatu hati, mesra dan saling hormat menghormati antara satu sama lain. Maka dengan itu terciptalah Table Of Harmony seperti dalam webfilm TNB tu.

Pada yang dah tengok filem pendek menarik dari TNB tadi, jom kita main pulak satu game “Mystery Dish”. Ikut step2 yang Abe kongsikan ni... Selamat bermain...

Ikuti langkah dibawah untuk ‘Mystery Dish'


2) Klik Unveil Mystery Dishes


3) Klik Discover What Mystery Dish You Are & Join The Table


4) Lepas tu korang pilih antara jawapan A,B,C atau D.. Tunggu keputusannya..


Apa korang dapat? sila klik Unveil Your Dish.. Abe dapat ni...


Spicy Empty Heart

"Although People Think You Are Unsentimental, The Truth Is You So Much More Than More People"

You Might Also Like

10 comments

  1. Fiza dapat Ayam . Haha! Menarik filem pendek tu, lucu tapi last-last baru faham mesej yang nak disampaikan :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya mystery dish abe ,, huhu

    ReplyDelete
  3. menarik webfilm tu, banyak mesej berguna yang disampaikan. TOH tu pun menarik, boleh cuba buat.

    ReplyDelete
  4. Aku suka tengok webfilm macam ni..walaupun kelakar, tapi ada mesej...plus, boleh cuba game tu...

    ReplyDelete
  5. menarik webfilm dari tnb ni...seronok pula layan mystery dish tu kan.

    ReplyDelete
  6. Spicy Empty Heart.. Sayu nya nama Dish ni.. BTW, iklan terbaik r..

    ReplyDelete
  7. Memang byk mesej tersurat dan tersirat.. good job TNB!

    ReplyDelete
  8. terbaik webfilm dari tnb ni..

    ReplyDelete
  9. terbaik abe webfil tnb ni..siap kungfu bagai

    ReplyDelete
  10. hahahah.. abe.. macam kena je dengan abe dish tu.. tp jgn sedih2 tau..

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad