Sahabat Que 'Silent Readers'

[PENDEDAHAN] Mengapa Pokok Ini Ditanam Di Tengah Padang Bola Dalam Stadium? | [EKSKLUSIF] 7 Gambar

6/23/2014 12:45:00 am

[PENDEDAHAN] Mengapa Pokok Ini Ditanam Di Tengah Padang Bola Dalam Stadium? | [EKSKLUSIF] 7 Gambar | Bagaimana kalau padang bola yg di tengahnya ditumbuhi pokok setinggi 10 meter didalam stadium rasmi, walah.


Ya perkara ini benar-benar ada di salah satu bandar di Chile di mana sebuah pokok magnolia setinggi 10 meter ditanam tepat di tengah-tengah padang bola sepak.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Bukan kerana pokok ini keramat, justeru pokok ini ditanam di tengah padang yang sudah ada sejak lama. 


Pokok ini ditanam di tengah stadium untuk memperingati peristiwa penyiksaan para tahanan politik oleh diktator Pinochet 30 tahun lalu. Pokok tersebut ditanam selama seminggu penuh dan menjadi tontonan awam. Bahkan sempat diadakan sebuah pertandingan di padang tersebut dan dihadiri lebih  kurang 15,000 penonton. Hasilnya, sebuah pertandingan menghiburkan tersaji ketika itu.

pokok-di-tengah-stadium

You Might Also Like

1 comments

  1. mcm comel je sorok kat pokok tu tunggu bola.. haha

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad