[EKSKLUSIF] 5 Kanak-kanak Islam Yang Ajaib | Yang Pernah Mengemparkan Dunia

[EKSKLUSIF] 5 Kanak-kanak Islam Yang Ajaib | Yang Pernah Mengemparkan Dunia | Setiap ibu bapa dalam dunia ni sudah semestinya mengimpikan anak yang sihat tubuh badan, anak yang mampu menjadi anak soleh/solehah, dan anak yang baik-baik belaka. Perkara ini sememangnya tidak mustahil kerana terdapat surah-surah di dalam Al-Quran yang boleh dibaca oleh ibu bapa semasa anak dalam kandungan dan juga ketika ini terdapat teori-teori tentang amalan untuk ibu mengandung bagi mendapatkan anak yang baik.


Berikut 5 Anak Ajaib Islam Yang Mengemparkan Dunia:

1. Akrit Jaswal

Akrit Jaswal yang mempunyai IQ 146 (manusia terpintar di India) sejak berusia 7 tahun ia sudah mampu melakukan operasi pembedahan secara otodidak
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Allah S.W.T memang berkuasa keatas manusia bahkan seluruh makhluk dan hidupan dibumi ini. Ini terbukti apabila lima kanak-kanak yang genius ini berjaya menggemparkan dunia. Siapakah diri mereka sebenarnya? Untuk itu, mari kita lihat senarai lima anak kecil beragama Islam yang sangat genius dan ajaib hingga menggemparkan dunia.

2. Sayyid Muhammad Husein Tabataba’i


Sayyid Muhammad Hussein Tabataba’i seorang kanak-kanak yang sudah berjaya menghafal surat-surat dalam Al-Qur’an dan mampu menafsirkannya. Beliau juga telah menerima gelaran Doktor di usia tujuh tahun di Hijaz Collage Islamic University di UK.

3. Abdurrahman Farih

kanak2islam
 
Di bumi Aljazair, ada anak genius yang berusia tiga tahun bernama Abdurrahman Farih mampu menghafal Al Quran hanya mendengar orang lain membaca Al Quran sejak ia masih di dalam kandungan ibunya.

4. Ali Yakubov


Di Rusia kemunculan ayat-ayat ‘Al Quran” di sekitar tubuh bayi yang berusia sembilan bulan bernama Ali Yakubov, telah membuat 2000 orang Muslim dari kawasan utara Rusia mendatangi untuk melihatnya.

5. Syarifuddin Khalifah


Syarifuddin Khalifah, seorang anak ajaib, lahir di Arusha, di bahagian utara Tanzania (sebuah negara di Afrika Timur) pada usia satu setengah tahun sudah mampu menghafal Al-Quran dan juga mampu mendirikan solat lima waktu. Apa yang lebih mengejutkan apabila dia bukanlah seorang anak dari ibubapa yang beragama Islam. Beliau telah mengislamkan lebih dari ribuan orang. Subhanallah!

Artikel Menarik Lainnya



5 comments:

Anonymous said...

Kerja ni bole buat sambilan. Tak perlu bayaran permulaan. Just create your own account. Hanya perlu:

 

1. create your own accounts in job and cash websites sepérti link di bawah,

2. kemudian automatik dia create link utk kita sendiri.

3. Then, kita guna link tu promosi kat semua org yang kita kenal dlm whatsapp, fb, wechat, blog, dsbnya...

 

Setiap org yg klik link kita utk create dorg punye akaun, setiap kali tu kita dpt $10.

 

Kalau rajin sebar link, maka byk la income.. Hujung bulan baru diorang byr kita by cheque atau bank transfer macam gaji hujung bulan...tp earning 300$ and above shja bole claim... so, kena rajin sikit laa.. saya pun baru start hari ni... I just wanna try either I got paid end of month or not... anda bila lagi?

 

FAQ: 

1. Adakah pekerjaan begini patuhi syariat?

>>tugas yg jelas, usaha masing2, dan income berdasarkan usaha itu patuhi syariat.

>>selebihn no skim cpt kaya, you earn what you worked on.

 

2. Ada office hours?

>>takde.....bole buat part time, usaha sebarkan link akaun anda bile2 free.

 http://jobandcash.com/?share=122841

Anonymous said...

Kalau boleh update di mana mereka2 ini k
Sekarang. TK.

tutorial photoshop said...

this is awesome... subhanallah

tutorial photoshop said...

subhanawlah....

Farah Waheda Wahid said...

apakah seterusnya mungkin ean, adam dan ash?

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts