Apabila Ribuan Obor-Obor Tiba-Tiba Timbul Di Lautan Jepun | PELIK TAPI BENAR

Apabila Ribuan Obor-Obor Tiba-Tiba Timbul Di Lautan Jepun | PELIK TAPI BENAR | Kemunculan ribuan obor-obor secara luar biasa di lautan Jepun amat membimbangkan para nelayan.

obor5

Seperti yang kita tahu, timbulnya obor-obor ini sedikit sebanyak membantutkan ekonomi dalam usaha meningkatkan pendapatan para nelayan.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Ini kerana aktiviti penangkapan ikan akan terjejasberikutan kehadiran obor-obor ini. Kemunculan obor-obor luar biasa ini juga pernah berlaku di perairan sekitar Malaysia. Boleh lihat gambar di bawah ini.

obor6

Ribuan ekor Ubur-ubur gergasi dengan diameter 2 meter dan berat 300 paun telah timbul di lautan Jepun. Nelayan tidak begitu gembira dengan kehadiran obor-obor ini kerana telah menyekat sumber pendapatan mereka.


Obor-obor inidikatakan telah membunuh banyak ikan atau meracuni ikan yang lain. Banyak syarikat perikanan terpaksa memberhentikan tangkapan mereka.

obor2
obor3
obor4

3 comments:

{ Farah Waheda Wahid } at: 7/17/2014 2:36 pm said...

dah banyak2 tengok macam geli pulak...hu hu hu....

{ ✿AINAA ROSEBERRY✿ } at: 7/17/2014 3:42 pm said...

Banyaknyaaa obor obor.. hurmmm tapikan selalunya kalau ada haiwan naik ke permukaan laut ni, mesti ada yang berlaku.. gemba bumi ke, tsunami ke.. tak tahu la

{ Sheila Salim } at: 7/17/2014 5:07 pm said...

Assalamualaikum.. Subhanallah.. Kuasa Allah..

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine