TIPS LAWAK | TIPS AMAN TINGGALKAN RUMAH SAAT LEBARAN/BALIK KAMPUNG



TIPS AMAN TINGGALKAN RUMAH SAAT LEBARAN/BALIK KAMPONG


1:

Kunci pintu, hidupkan TV dan RADIO kuat2, letakkan sliper (sliper jepun lbh ok) tak perlu byk sgt, dalam 20-30 pasang. Supaya PENCURI takut masuk, biar dorg ingat saudara dari kampung dtg dan brkumpul, Kalo sliper ilang biasalah. dah risiko kan, yang penting PENCURInya Tak masuk rumah. Kalau ragu dengan tips no 1, next tips Ke 2


2:

Matikan lampu dan selak sikit langsir,ikat dan gantungkan bantal guling dengan bentuk seperti pocong gantung diri dkt langsir yang terselak sikit tadi. Gerenti PENCURI MengPostpone niatnya sbb masuk rumah pocong. Masih ragu dengan tips 1 dan 2.. rilekkkk, masih ade tips no 3.


3:

Pasang Papan atau signboard didepan rumah, tulis tulisan "RUMAH UNTUK DIJUAL" atau "RUMAH INI DISITA BANK"
Kompom PENCURI tuh xjadi masuk, rumah bermasalah kan? Masih ragu2 dengan Tips nombor 1 2 dan 3, masih ada Tips no 4 yang paling hebat dan stunt...


4:

Pergilah ke balai polis dan pinjam Police Line (Garis polis). Pasang di sekeliling rumah, belilah 2-3 ekor ayam hidup untuk prepare buat rendang, sembelih ayamnya dan jangan lupa percik kan darahnya disekeliling rumah. Seolah2 rumah telah berlaku pertumpahan darah atau pembunuhan., sure, PENCURI tak akan mendekat dgn rumah yg ade kes pembunuhan berdarah-darah plakk. Dah 4 tips tuh.

Kalau masih ragu, ada tips lebih slamat dan mampan : bawa je skali RUMAH tu balik kampong,tu pon susah ke nak kene ajo ๐Ÿ˜’

Peace ✌๐Ÿ˜…. Selamat mempersiapkan diri bagi yang nak balik kampung. Hati2 di jalan raya, salam untuk keluarga.
๐ŸŒŸ✨๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€✨๐ŸŒŸ

Artikel Menarik Lainnya



0 comments:

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts