Cara Transfer Dari Maybank2u Ke ASB Online | INFO YANG BERGUNA !!!

Cara Transfer Dari Maybank2u Ke ASB Online | INFO YANG BERGUNA !!!Malas nak beratur di Kaunter ASB? tiada masa nak beratur masukkan duit di kaunter Pejabat Pos?

cara-transfer-dari-maybank2u-ke-cimb-660x330
Apa susah, sebenarnya anda boleh masukkan duit ke Asb secara online? anda boleh guna maybank2u ataupun cimb click online. nak tahu cara mudah nak transfer dari maybank2u ke asb online?teruskan pembacaan anda tentang Cara Transfer Dari Maybank2u Ke Asb Online.
Syarat utama untuk menggunakan aplikasi ini adalah anda mesti mempunyai akaun Maybank2u, jika tiada anda perlu mendaftar terlebih dahulu.
Ikuti langkah2 dibawah yang telah aku sediakan untuk kemudahan bersama.
1. Masuk ke dalam http://www.maybank2u.com.my/
2. Macam biasa masukkan Username & Password (yang ni sendiri punya …. rahsia tau..)


3. Pilih pada bahagian Investment


4. Klik pada ASNB Unit Trust Additional Purchase



5. Tandakan “check box” sebagai pengesahan dan klik butang Next


6. Dapatkan TAC Number dan isi maklumat yang diminta seperti jumlah tambahan pelaburanno.akaun ASBanda dan Pilih Jenis pelaburan anda (Pilih Amanah Saham Bumiputera). Seterusnya klik butang Continue



7. No. akaun ASB anda adalah seperti kedudukan didalam buku pelaburan anda. contoh seperti gambar diatas.


8. Masukkan TAC anda yang telah dihantar ke Handphone anda. KlikConfirm


9. Akhir sekali Sekiranya anda berjaya Status akan menunjukan“Successful”. untuk contoh diatas status menunjukkan “Unsuccessful” kerana jumlah pelaburan yang dimasukkan adalah RM1. Minimum pelaburan adalah RM10 sama seperti membuat pelaburan menggunakan buku di pejabat pos.
Jadi macam mana ?mudahkan nak buat cara transfer dari maybank2u ke Asb online.. kalau nak jimat duit,letak saja dekat ASB sebab agak susah sikit nak keluarkan buat joli kan?hehe
sumber: Gua Blog

Artikel Menarik Lainnya



5 comments:

YB Shehan said...

infro penting. tq ye

erico anaci said...

salam sy share bole. tq

Amanda Suria said...

eh dah ada dah eh...thanks Que coz share with us...boleh cuba nanti..SA jenis malas nak beratur panjang

PinKy MoMMa said...

senangkan semua boleh buat online..tak perlu nak beratur lama2 di bank atau pejabat pos hikhik

Risi Yusoff said...

wow!! que ..template baru ...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts