Sahabat Que 'Silent Readers'

[REVIEW] Suzi Kids Collection - Kelengkapan Bayi | Beg Colorland Berkualiti SALLENA MES ENFANTS CHANGING BAG

10/02/2015 04:54:00 pm

[REVIEW] Suzi Kids Collection - Kelengkapan Bayi | Beg Colorland Berkualiti SALLENA MES ENFANTS CHANGING BAG | Sebelum kelahiran Tengku Ean Rifqee a.k.a #EanRifqee pada 28 April 2014, banyak persiapan yang Abe dan CikMa kena buat. Almaklumlah, kami ni Ibu Bapa baru... Kena beli itu ini, semuanya kena beli baru. Anak sulung lah katakan. Beruntung punya anak sebab dapat semuanya baruuuuuuuu...



Dari keperluan 'A to Z' semuanya kena di sediakan. Perancangan tu kena ada seawal-awalnya.. Alhamdulillah, Abe telah dinasihati oleh ramai sedara mara & kawan-kawan supaya membuat persiapan awal. Dan apa yang Abe buat, Abe & CikMa beli sikit-sikit barang keperluan bagi bakal baby kami (pada masa itu)... Berkat tunjuk ajar semua, dekat-dekat EanRifqee nak lahir, Alhamdulillah semua keperluan asas dah lengkap dibeli. Dan pada 28 April 2014, lahirlah si bambam Abe yang diberi nama Tengku Ean Rifqee Bin Tengku Ahmad Hafiz... Sekarang ni EanRifqee dah mencecah umur 1 Tahun 6 Bulan...




Ok, Abe taknak cerita banyak. Abe cuma nak kongsikan benda asas yang WAJIB ibubapa ada... Kenapa Abe cakap WAJIB? Sebabnya... sejak Abe dah ada baby, keperluan baby (baju, ubat basic, susu, air masak, thermos air & diapers) sentiasa WAJIB dibawa bersama setiap masa (kalau keluar daripada rumah). Betul tak?

Kenapa? Sebab baby kita ni tak boleh kita nak jangkakan bila dia akan 'PooPoo', hehehehehe. Tak terjangka jugak bila dia nangis sebab lapar susu & segala bagai.

Ok, 'straight to the point', kepada ibubapa yang sedang mencari bag yang boleh memuatkan segala peralatan baby seperti botol susu, tempat susu, lampin, baju2 serta keperluan baby dalam satu bag, nah Abe rekemenkan Beg Jenama COLORLAND yang dibawa masuk ke Malaysia dan dijual oleh Suzi Kids Collection.

SUZI KIDS COLLECTION

Suzi Kids Collection perkenalkan produk dari UK jenama COLORLAND. Sudah pastinya ORIGINAL bukan grad A atau AAA atau setara dengannya. Bag ini bukan sahaja nampak menarik malah bag ini serba boleh dan sesuai dibawa kemana sahaja selain dari itu bag ini juga mempunyai banyak compartment luar dan dalam.

Beg Colorland Berkualiti SALLENA MES ENFANTS CHANGING BAG (MSF014)

 
Warna : Kelabu Bercorak
 

Percuma : Pelapik Bayi 'Changing mat, & Wet bag

Saiz : Tapak 16*5.5 inch & Tinggi 10 inch
 

Harga Suzi Kids Collection : RM125


Cuba korang tengok TESTIMONI daripada salah seorang pelanggan Suzi Kids Collection kat bawah ni...




Kalau korang nak tahu, bukan satu jenis ni je Beg yang korang boleh dapatkan di Suzi Kids Collection. Korang juga boleh dapatkan pelbagai jenis beg-beg yang lain yang semuanya LAWA-LAWA dan yang PALING PENTING, korang akan dapatkan dengan HARGA YANG BERPATUTAN & MURAH... Antaranya, korang boleh tengok kat bawah ni...



Untuk sebarang PERTANYAAN ATAU PEMBELIAN, Sila...

Whatsapp : +6012-3912404
Facebook : https://www.facebook.com/suzikids (korang pun boleh INBOX terus)
Instagram : https://www.instagram.com/suzikidscollection
(korang pun boleh DIRECT MESSAGE terus)


‪#‎suzikidscollection‬ ‪#‎barangbabymurah‬ ‪#‎bagbaby‬ ‪#‎diapersbag‬ ‪#‎colorland‬ ‪#‎originalcolorland‬ ‪#‎colorland2015‬

TERIMA KASIH Suzi Kids Collection KERANA MENAJA Beg Colorland Berkualiti SALLENA MES ENFANTS CHANGING BAG untuk Tengku Ean Rifqee a.k.a #EanRifqee... Jasamu Dikenang...

You Might Also Like

17 comments

  1. Alolo comey Ean..
    bag baru dan cantik utk Ean..boleh isi macam2 brg Ean..

    ReplyDelete
  2. Cantik sgt bag ni. Macam² barang boleh masuk :)

    ReplyDelete
  3. Eh nape stylo sgt ni!!! Harus ada ni. Nk beliiii

    ReplyDelete
  4. ohmaiii.
    comey nyo.
    harus berada dalam list sy pahni.
    confirm beli sblm baby kuar

    ReplyDelete
  5. Stylish beg ni.. at least, up sikit fesyen mak2 org

    ReplyDelete
  6. Wahhh...nampak cute je beg ni...bleh la letak macam² ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Keep it up abe que.
    Ean stay cute ye...

    ReplyDelete
  8. Mmg suke dgn koleksi bag dr suzi kids ni... Dah ade gak 1... Hehehe

    ReplyDelete
  9. wajib ada 1 beg tuk isi barang2 anak.. Dkna pun nak cari gak beg ni.

    ReplyDelete
  10. cantik batang2 kat suzi kid ni.. boleh beli kat anak saudara.. hehe

    kim salam kat ean ya abe..hahaha

    ReplyDelete
  11. Dah pakai..mmg mudah n selesa..

    ReplyDelete
  12. Cantik beg.. nak cari 1 gak sblm bersalin ni..

    ReplyDelete
  13. Menarik gak...nampak versatile..

    ReplyDelete
  14. Cantiknya beg! Mmg elok ada beg camni, senang nak bawak brg anak

    ReplyDelete
  15. cantik beg nya..corak semua yang menarik dan trendy..

    ReplyDelete
  16. suka dengan warna2 yg terang tu..ceria je tengok..

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad