Sahabat Que 'Silent Readers'

[EKSKLUSIF] Dahan Kalimah Allah Ini Dijual RM4.4 Juta | 3 Gambar DIDEDAHKAN

5/26/2014 03:26:00 pm

[EKSKLUSIF] Dahan Kalimah Allah Ini Dijual RM4.4 Juta | 3 Gambar DIDEDAHKAN | Seorang ahli perniagaan dari negara Teluk sanggup membelanjakan SR5 juta (RM4.15 juta) untuk membeli dahan yang berukir kalimah Allah.

GAMBAR DAHAN BERBENTUK KALIMAH ALLAH DIJUAL RM4.15 JUTA 2-001

Ahli perniagaan yang tidak dikenali itu membelinya daripada Ahmed Al Gamdi, anak orang yang menemui dahan berkenaan ketika menebang pokok kurma lebih 25 tahun lalu.
baca lagi & lagi gambar klik TAJUK ENTRI ni


“Dahan itu dijual SR5 juta (RM440 juta) di satu pameran seni di ibu negara minggu lalu. Ia dibeli oleh ahli perniagaan dari negara di Teluk Arab,” lapor akhbar Sabq.

Gamdi berkata, selepas 25 tahun bapanya memotong pokok berkenaan di Makkah, barat Saudi, kalimah Allah itu masih kekal pada dahan itu sedangkan yang lain musnah.

Katanya, kebanyakan dahan lain pokok itu sama ada mati atau bentuknya berubah kecuali dahan yang mempunyai kalimah Allah itu saja kekal dan tidak berubah. – Emirates

You Might Also Like

0 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad