Sahabat Que 'Silent Readers'

PETUA MUJARAB HILANGKAN SAKIT GIGI

5/25/2018 09:00:00 am

Dua tiga hari ni Abe mengalami sakit gigi.. tapi malam ni laa paling sakit sekali.. tak tidur malam... nak gi klinik gigi.. semuanya dah close.. Google punya google.. ada satu petua yg Abe nak share ngn korang semua.. kalau ko orang sakit gigi.. pergi cari dlm almari dapur ko orang ekstrak vanila.. Yaa...! Ekstrak vanila yg mak2 korang buat kuih.. kek.. biskut.. puding dan lain2 tu...
Cara2 nya.. ambik kapas atau tisu bersih.. celup dgn ekstrak vanila ni.. then tampal atau sapu kat tempat yg sakit... Alhamdullah.. dgn Izin Allah.. sekejap jaa sakit gigi atau sakit gusi dah hilang... sesuai utk gigi berlubang juga..
Abeu tak tau laa sapa yg bagi idea utk letak ekstrak vanila.. tapi ia betul2 berkesan... Bila dah baik tu, jangan lupa laa pergi check ngn doktor pulak.. mungkin doktor akan nasihatkan untuk cabut gigi tu atau tampal mana yg berlubang.. anyway terima kasih pada yg memberi idea petua ni.. mungkin lepas ni akan ada kajian dan produk yang berasaskan ekstrak vanila untuk pesakit gigi..
Mohon share pada kawan2 korang yg sakit gigi dan gusi.

You Might Also Like

0 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad