Sahabat Que 'Silent Readers'

[TIPS BERCUTI] Kelengkapan Percutian Wajib Bawa | Travel Pack Cosmoderm

8/28/2017 08:41:00 am


Kepada korang yang 'kaki bercuti' dan selalu travel macam Abe, meh sini Abe story sikit pasal TIPS PENTING. Abe nak gitau tentang benda penting yang WAJIB korang ada & bawa bersama-sama masa korang bercuti. Macam Abe sekeluarga yang baru je balik dari bercuti kat The Legend Resort Cherating pada 18-20hb lepas, 'benda' ni telah Abe bawa bersama. Jeng, jeng, jeng..... Apakah 'benda'nya? 


Surprise tak? Tak ek? Hahahhahahha... Ok, ok, Abe 'straight to da point' terus lah, lagi senang... hehehehehe. Meh Abe 'story' pasal Travel Pack Cosmoderm yang kami guna semasa di The Legend Cherating Beach Resort, Cherating. Abe pilih set Travel Pack Cosmoderm sebab kat dalam travel pack ni memang dah ada 'all in one' benda-benda yang wajib Abe listkan sewaktu nak travel. Cukup 'stick' pada 1 brand je sebab senang nak beli, semua dalam satu 'pack' terus. Mudah dibeli & mudah dibawa.

Ok, meh Abe jelaskan kat korang satu persatu apa yang ada dalam Set Travek Pack Cosmoderm ni satu persatu. Abe mulakan dengan Tea Tree Oil Shower Gel.



Texture Tea Tree Oil Shower Gel ni sangat lembut dan baunya sangat harum semerbak. Ianya pekat dan berbuih banyak. Ianya sesuai je untuk kulit biasa & kulit berminyak. Macam kulit Abe yang sentiasa berminyak, Abe serasi pakai Showel Gel ni. Aumm... Meh kita ke produk nombor dua, Vitamin E Cream 3,000iu


Vitamin E Cream 3,000iu (50ML)


Fungsi utama krim ni ialah ianya dapat melembapkan kulit wajah yang kering. Ia bertindak Dwi Tindakan Vitamin E krim dengan Minyak Rose E kaya dengan anti oksidan bertindak secara efektif menangani:


- Parut pembedahan
- Parut jerawat
- Rekahan kulit
- Selar matahari
- Tona kulit tidak sekata
- Kulit kering
- Kedutan pra matang

Seterusnya, Tea Tree Oil Magic Body Lotion



Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML)

- Memberikan kesegaran dan meredakan kegatalan kulit akibat cuaca panas, kering atau dingin.
- Memberi kesan sejuk kepada kerengsaan kulit dan ketidakselesaan.
- Menyejukkan dan melegakan kulit tanpa kulit mengelupas.
- Membantu mengurangkan ruam, jangkitan kulat dan juga bakteria.
- Sesuai untuk kanak-kanak, orang dewasa dan warga tua
- Boleh guna sebagai deodoran juga. Bau anti-badan dengan deodoran semula jadi

Nextnya pulah ialah, Advanced Moisture Therapy Cream



Advanced Moisture Therapy Cream (50ML)

- Memulihkan tumit kaki yang merekah dan meredakan kepedihan akibat rekahan.
- Melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras.
- Krim yang pekat dan kaya dengan khasiat tanpa rasa berminyak.

dan produk yang terakhir ialah, 
BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil




BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil


- Bertindak sebagai pelembap, bedak asas, tabir suria, kawal minyak dan juga anti-jerawat.
- Mudah diguna untuk asas mekap atau kemasan tanpa mekap.
- Perlindungan tabir suria sinaran UVA dan UVB yang tahan lama.
- Membantu mengurangkan dan mengawal minyak.

Abe nak maklum tau, Tea Tree Oil Showel Gel tu tak termasuk dalam Travel Pack Cosmoderm ni. Ianya boleh dibeli asing tapi Abe syorkan korang bawa bersama-sama dengan Travel Pack ni. Maklumat lanjut atau pertanyaan mengenai Cosmoderm, korang boleh terjah link berikut: 

You Might Also Like

3 comments

  1. Saya paling suka Magic Lotion dalam Travel Set ni, kegunaannya multi purpose.

    ReplyDelete
  2. Kak lya pon guna travel set cosmoderm ni abe..mmg best laa guba produk ni .. terbaik untuk kulit dari Cosmoderm..Kalau sayang kulit korang kena guna Cosmoderm ..

    ReplyDelete
  3. Lisa pakai yang vitamin E 3000 tu , dari 2014 .. hehehe. patut la plowes muka lisa. hihihi

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad